Mutfak havlularını makineden uzak tutun! Çapraz bulaşmayı önleyin

Mutfak havluları, tabiatları gereği, çeşitli yiyecek artıkları, gres ve nemle sistemli olarak temas eder ve bakterilerin çoğalması için ülkü bir ortam yaratır. Ayrıyeten, öncelikli olarak bulaşık ve çatal bıçak kadrolarında kullanılır ve bakteriyle temas riskini artırır.

Uygun paklık sırf hijyeni sağlamakla kalmaz, birebir vakitte mutfak havlusunun ömrünü uzatır ve emiciliğini korur.

Uygun paklık sırf hijyeni sağlamakla kalmaz, birebir vakitte mutfak havlusunun ömrünü uzatır ve emiciliğini korur.

Mutfak havlularınızı kaynatmak kumaştaki tüm bakterileri öldürür.

Ancak bunu hiçbir katkı hususu kullanmadan yapmak, mutfak bezlerinin yayabileceği tüm yiyecek artıklarını, kiri, tozu yahut kalıcı kokuyu ortadan kaldırmaz.

Bunun için sabuna gereksiniminiz var. Kaynar suyun içine attığınız havluları bir de sabunla çitileyin ve o formda suyun içinde bırakın.

Bakteri oluşumunu önlemek için mutfak havlularınızı sık sık, bilhassa çok kirliyse her kullanımdan sonra yıkamayı hedefleyin.

Mutfak havlularınızı hiçbir biçimde çamaşır makinesinde yıkamayın. Çapraz bulaşmayı önlemek için mutfak havlularını başka çamaşırlarla karıştırmaktan kaçınmalısınız.

Mümkün olduğunca havlularınızı direkt güneş ışığı altında kurutun ; böylelikle UV ışınları onları temizlemeye yardımcı olabilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir