Tavuğu taş gibi yapan kritik hata! 1 gece derisiyle bekletin, tadı damakta yayılıyor

Tavuk göğsü pişirirken muhakkak tekniklere dikkat etmediğinizde hazırladığınız tavuğun eti sertleşmeye başlayabilir. Bu noktada tavuğun istenmeyen deri kısmının çok değerli bir fonksiyonu var. İşte dikkat edilmesi gerekenler.

Marine edin

Yağsız bir yapıda olan tavuk göğsü güçlü bir protein kaynağıdır. Fakat kuru olduğu için lezzetsiz bir tat gelebilir. Bu durumu önlemek ve tavuğun proteinini bedene geçirmek için pişirmeden evvel marine edebilirsiniz. Ete lezzet katmak için dilediğiniz karışımı uygulayabilirsiniz.

Tüketeceğiniz tavuk göğsünün daha lezzetli olması için marine sürecini bir gece evvelden yapın. Tuz, karabiber ve az ölçüde zeytinyağı ile ovabilirsiniz. Bu sayede pişireceğiniz et yumuşar ve aromatik hale gelir. Farklı karışımlara yer verebilirsiniz.

Derisini atmayın

Genellikle tavuk derisinin sıhhatsiz olduğu düşünülür. Lakin pişirme süreci için tavuk derisine gereksinim olduğunu söylemek yanlış olmaz. Derisiz pişen tavuk göğsü kuruyarak sertleşir. Derisi ise nemli kalmasına yardımcı olarak daha yumuşak bir et tüketmenizi sağlar.

Tavuk göğsünü dövdürün

Biftek kesimlerine yapılan bu süreç, tavuk göğsünde de işe yarayacaktır. Yağsız ve sert yapıda olan tavuk eti dövüldükten sonra daha yumuşak olur. Tıpkı vakitte daha süratli pişirebilmenize imkan tanır. Pişireceğiniz süreyi âlâ ayarlamalısınız.

Fazla pişirmeyin

Eti ne kadar fazla pişirirseniz o kadar çok kurumaya başlayacaktır. Bunun için pişireceğiniz ateş ve mühlet çok kıymetlidir. İç kısımların pişmeyeceğini düşünüyorsanız göğüs etini daha ince kesin. Yüksek ateş kullanmamanız daha tesirli olacaktır.

Eti dinlendirin

Marine süreci yapmak istemiyorsanız, pişirdikten sonra da olsa eti dinlendirmeniz gerekir. Fırın, ızgara yahut tavada pişireceğiniz göğüs etini tüketmeden evvel dinlendirin. Pişirdikten çabucak sonra yerseniz suyunu dışarı bırakabilir. Göğüs, içindeki sudan arındığı için tekrar kurumaya başlayacaktır. 10 dakika boyunca folyoyla kapatarak bekletebilirsiniz.

Et termometresi kullanın

Et termometreleri sırf öze mutfaklar için kullanılmaz. Pek çok diyetisyen, et termometresinin kullanılması gerektiğini vurguluyor. Tavuğun pişme derecesini bu sayede daha âlâ çözümleyebilirsiniz. Bilhassa kalın kesilmiş tavuk etleri için çok kullanışlı olacaktır.

Kapak kullanın

Tavuk pişirirken tencere yahut tavanızın kapağını kullanın. Hazırlandıktan sonra kuru bir dokuya sahip olması bu nedenden kaynaklanabilir. Buharı hapsetmek ve eti yumuşatmak için kapağı kapalı bir biçimde ısıtabilirsiniz. Bu prosedür sayesinde pişirdiğiniz tavuklar sulu olmaz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir